Wednesday, March 30, 2011

saya sedih lagi..

assalamualaikum....lama sudah tgn ini x menekan-nekan keyboard...hari ini aq mencuri masa 24 jam yang Allah miliki utk aq menaip lagi...hanya utk seketika..izinkanlah wahai penciptaku..
dia yg maha mengetahui..hati, perasaan dan segala-galanya..sedih..ada juga terselit rs gembira..
biar sahaja aq mulakan dengan memohon agar dipermudahkan dan diredhai segala apa yg akan aku layarkan di blog ini..
dan bila aq kata aq suka pada seseorang insan ciptaanNya, maka insyaallah dia menghantar sesuatu msg bagi diriku...aku tahu, jika tidak aq pasti mencari sehingga kutemui msg yg ingin dihntrnya..insan bernama lelaki dan perempuan..kedua-dua mnghntar msg dari pencipta..
dan bila saja aq mengetahui dia selamat berada di sana, mengambil jurusan kejuruteraan, walau aq ingt dia nak medic...tp tahniah...dia memang layak...sememangnya layak..aq tahu..bijak walau sedikit bermasalah satu ketika dulu..x knal sgt dgn dia..hanya sekadar tahu itu dia dan namanya..seorang yg mungkin agak pendiam, tp cukup cepat menangkp dlm study...
penah sekali memberi teori fizik yg aq kira mcm x logik tp yes, dia ckp boleh guna...konfem boleh...guna ja mesti betul..jgn fikir susah2..adoi lawak plak..but ya i got it..mungkin sedikit keberkatan dari didikannya dan sepenuhnya rezeki dr Allah aq berjaya walau x begitu cemerlang seperti yg lain..
dan bila melihat shbt2 yg lain aq rasa ya Allah adkh aq tidak bersyukur dgn nikmat mu....itu juga yang mnjadi punca takungn air ini pecah...selalu..selalu sgt...adakah aq tidak bersyukur???kenapa...kerana salah sendiri...sedikit tersasar niat, sedikit terpesog halatuju, begitu jauh dengan kegigihan...jarang sekali memberi fokus..tp itu juga yg aq sedih...mengapa begini...
dan bila bertemu orang2 yg aq syg yg aq suka berkwn...mereka sgt berjaya, mereka begitu komited dgn kerja, mereka begitu berani dan bergerak pantas...aq masih ditakuk lama??adakah masih begitu..pernah juga berpesan kpd mereka2 yg lain jgn ingat sejarah..yg lepas biarkan ia berlalu...usah dikenang..tetapi aq x mampu buat apabila sampai pada perkara ini..
sedih..sgt2 sedih..mungkin ini apa yg dia yg lebih tua pada ku rasa bila berada pada usiaku dahulu..
biar saja berbelit-belit..aq shj  yg memahaminya..tersirat dan tersurat.
SELAMAT BERJAYA...PLEASE BEHAVE UR SELF, BE A MUSLIM...DONT EVER CHANGE..=)

fly to whom study at school of laut2=D
remind me wth the blck suits..hehehe

No comments:

Post a Comment